5 jaar webshop!
wijn lekker bij pasta carbonara>

Welke wijn bij pasta carbonara?

Een carbonara, wie heeft dat nog nooit gegeten? Het Italiaanse spaghettigerecht is van origine een gerecht voor de mensen met een kleinere portemonnee. De ingrediënten van de saus worden beschouwd als goedkoop, want er zit niet veel van ieder in. In een traditionele carbonara zit er Pancetta (buikspek) of Guanciale (wangspek), pecorinokaas, ei en peper in. Er zit dus geen room of groentes in! Een groot misverstand en de Italianen zullen je dankbaar zijn als je deze niet gebruikt. Om geen andere misverstanden de wereld in te brengen, vind je hier jouw top 5 wijnen voor jouw pasta carbonara.

Top 5 wijnen bij pasta carbonara

1

Nummer 1

Maturo Vermentino

De Vermentinodruif komt uit het zonnige Toscane. Met de tonen van perzik, rozemarijn, noten en lichte mineralen is de wijn van Maturo een fruitige traktatie. De subtiele en volle tonen geven de wijnen een fantastisch mondgevoel. Zo is de zonovergoten wijn perfect te combineren met een harde kaas die in de pasta carbonara te vinden is.

Nummer 2

Casa Defra Pinot Grigio

De verfrissende Italiaanse Pinot Grigio van Casa Defrà is een veelzijdige wijn die voor iedere wijnliefhebber goed te drinken is. De goudgele kleur en de verfrissende aroma’s van ananas en citrusvruchten komen met iedere slok je tegemoet. Zo is deze wijn perfect te combineren met wit vlees, zoals spek die in de in de pasta carbonara zit.

Nummer 4

Neirano Barolo

Een Barolo, een topwijn uit de Piëmont, is een wijn uit het gelijknamige dorpje. Zo kun je deze Italiaanse koning een krachtige en zwoele rode wijn die je voorbij blaast. Met de aroma’s van rood fruit, vanille en hout is deze wijn perfect om kazen met te combineren. Zoals de kaas die in pasta carbonara wordt gebruikt!

Nummer 5

Weingartner Gewürztraminer

De topper uit de Elzas! Met deze Gewürztraminer van Weingartner haal je een verfijnde zure wijn in huis. Met de tonen van ananas en citroen geeft deze wijn bij iedere slok een heerlijke sappigheid en verfrissende sprankeling. Zo is deze wijn fantastisch te combineren met varkensvlees en kazen, dus perfect bij de pasta carbonara.

Wist je dat?

De herkomst van de naam carbonara is nog steeds onzeker. Voor het jaar 1945 is het gerecht niet te vinden. Volgens de Italiaan Gotti is het een gerecht die gekoppeld zo zijn aan de bevrijding van Rome. De naam zelf komt naar alle waarschijnlijkheid uit de kolenmijnbouwsector. Zij aten dit gerecht tijdens de lunchpauze. Maar dit allen is nog altijd niet met alle zekerheid te zeggen.