




Welke wijn bij pasta?
Pasta is de meest gegeten maaltijd op dit moment. En dit is zeer begrijpelijk! Pasta is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Zo is er wel voor ieder wat wils. Met jouw favoriete pastasoort kun je nog veel verschillende sauzen combineren, bijvoorbeeld met een bolognese-, carbonara-, pesto- of truffelsaus. Je kunt daarom ook veel verschillende wijnen combineren, vind hier jouw top 5 wijnen voor jouw favoriete pasta.
Top 5 wijnen bij pasta
Nummer 1
Zonin Valpolicella Ripasso Superiore DOC
De Valpolicella Ripasso van Zonin komt uit de Valpolicella-streek in Italië. Wat deze wijn erg bijzonder maakt, is de tweede gisting waar de Amaronedruif diepte en kracht geeft. Deze combinatie geeft hem ook nog een speelse fruitigheid van pruimen en kersen. Door deze balans is de wijn perfect bij rode pastasauzen, zoals bolognese.
Nummer 2
Stoney Creek Pinot Grigio
In het zonnige Australië produceert Stoney Creek een verfrissende en elegant wijn. Met de aroma’s van groene appel, peer en een hintje citroen. Deze geuren springen uit het glas en nodigen uit tot een proeverij. Zo is de combinatie met een pasta pesto een heerlijke verrijking van de Pinot Grigio.
Nummer 3
La Capilla Rueda Verdejo
De Verdejo van La Capilla de San Pedro is een elegante wijn die voor iedere wijnliefhebber goed te drinken is. Met de exotische fruitsmaken en lichte hints van vers gemaaid gras is deze wijn een goed om mee te combineren. Zo kun je perfect verschillende vispasta’s combineren. Zo gaan pasta’s met mosselen of coquilles fantastisch samen met deze Verdejo.
Nummer 4
Neirano Barolo
Deze Italiaanse topper van Neirano is een stevige Barolo die je omverblaast met zijn aroma’s. Met de tonen van rood fruit, vanille, eikenhout met in de afdronk tonen van kruiden, zoethout en dosis rijpe tannines is het de Barolo om een romige truffelpasta mee te combineren.
Nummer 5
Australian Bush Shiraz - Cabernet Sauvignon
Australian Bush heeft een robijnrode Shiraz, Cabernet Sauvignon op de markt gezet. Met zijn volle, ronde smaken en verrassende tannines is het een veelzijdige wijn die verrast. Samen met de tonen van zwart fruit, pruimen, vanille, peper en hout is het de wijn om te combineren met een romige pasta carbonara.
Wist je dat?
Het Italiaanse deegwaar is eigenlijk niet meer als bloem, ei en zout. Met de bloem kun je wel variëren, zo kun je je pasta spelt, meergranen of glutenvrij maken. Je kunt deze gedroogd in de winkel halen of je kunt uitpakken om deze zelf vers te maken. En wist je dat er wel meer dan 700 verschillende soorten pasta’s zijn! Zo heeft ieder wel zijn of haar favoriete pastasoort.