




Welke wijn bij nasi?
De Indonesische keuken is helemaal ingeburgerd in de Nederlandse cultuur. Zo ook het gerecht nasi. Bij elke supermarkt kan je het halen en iedereen heeft wel eens nasi gegeten. En wist je dat het eigenlijk een heel gerecht is? Het is namelijk niks meer als gekookte rijst. Wel kan je het op verschillende manieren klaar maken, zoals opbakken of zo laten. De opgebakken variant wordt in Indonesie gezien als nationaal gerecht en wordt vaak mee gevarieerd, zoals met vlees, vis of vegetarisch. Benieuwd welke wijnen je hiermee kunt combineren? Vind hier jouw top 5 wijnen voor bij de nasi.
Top 5 wijnen bij pasta carbonara
Nummer 1
Weingartner Gewurztraminer
De topper uit de Elzas! Met deze Gewürztraminer van Weingartner haal je een verfijnde zure wijn in huis. Met de tonen van ananas en citroen geeft deze wijn bij iedere slok een heerlijke sappigheid en verfrissende sprankeling. Zo is deze wijn fantastisch te combineren met geurige en pinkante smaak, dus perfect bij de nasi.
Nummer 2
Casa Defra Pinot Grigio
De verfrissende Italiaanse Pinot Grigio van Casa Defrà is een veelzijdige wijn die voor iedere wijnliefhebber goed te drinken is. De goudgele kleur en de verfrissende aroma’s van ananas en citrusvruchten komen met iedere slok je tegemoet. Zo is deze wijn perfect te combineren met pikante smaken, zoals die in de nasi zit.
Nummer 3
Samos Vin Doux Muscat
De halfzoete Muscatwijn vanuit het Griekse eiland Samos heeft mooie zachte tonen die het pittige van de gerechten neutraliseert. Zo passen de tonen van abrikozen, meloen en karamel perfect om de pittige smaak te verminderen. Zo kan je perfect met een pittige nasi jouw gerecht naar een nieuw niveau brengen.
Nummer 4
Masso Antico Primitivo Rosé
De geniale Primitivo Rosé van Masso Antico is een topper uit Italië. Zij maken enkel premium kwaliteitswijnen en dat proef je! Met de aroma’s van aarbei, passievrucht en citrusvruchten is het een perfecte combinatie met jouw nasi. Zo kan hij de pittigere smaken neutraliseren.
Nummer 5
Villa Maria Marlborough Pinot Noir
Een verfijnde wijn vanuit de Marlboroughstreek. De Villa Maria Pinot Noir is soepel en heeft levendige tonen van rode bes, aarbei, framboos en lichte hinten van vanille en kruiden. Zo komen de aardse smaken naar boven, deze lichten de rijst in de nasi erg goed op. Een echte verfijning en verbetering voor de nasi.
Tip!
Het ligt er natuurlijk aan welke ingrediënten je gebruikt in je nasi. Je kunt het heel traditioneel houden of combineren met meerdere gerechten, zoals met vlees, groenten, vis, kip of tofu. Al die smaken kunnen erg variëren en door het gebruik van verschillende specerijen kan het een ware smaakexplosie worden. In de Indonesische keuken komen er verschillende specerijen voor, zoals pepers, sambal, kokos en ketjap. Ieder met een eigen smaak. Zo is het belangrijk dat je goed naar de ingrediëntenlijst kijkt, dit om een smakelijke wijn uit te zoeken voor jouw perfecte nasi ervaring. Proost!