5 jaar webshop!
welke wijn bij carpaccio

Welke wijn bij carpaccio?

Bijna overal is dit favoriete voorgerecht op de menukaarten te vinden. En daar hoort natuurlijk een lekker wijntje bij. Wist je dat er zelfs verschillende soorten carpaccio’s bestaan? Niet alleen dungesneden rundvlees wordt gebruikt, maar ook dungesneden varkensvlees, zeebaars of rode bieten. Zo kan er voor iedere dieetwens rekening gehouden worden. Zo kun je natuurlijk ook meerdere wijnen combineren met jouw favoriete carpaccio. Vind hier jouw top 5 wijnen voor jouw favoriete carpaccio.

Top 5 wijnen bij pizza

1

Nummer 1

Pont d'Arc Pinot Noir

Pont d’Arc heeft een heerlijke Pinot Noir voor een rundvlees carpaccio. De Franse wijn biedt een soepel en vol karakter. Door het rijpen op eikenhout van zeven maanden heeft de wijn subtiele geuren en kleuren. De rijke geuren van vanille en kers versterken en is een goede combinatie met een rundvlees carpaccio!

Nummer 2

Moon Twist Marlborough Sauvignon Blanc

Met de Sauvignon Blanc van Moon Twist heb je een superwijn uit het zonnige Marlborough te Nieuw-Zeeland. De frisse en levendige aroma’s van limoen, pompelmoes, nectarines en citroengras maakt dit een rijk smaakpalet. Daarom is deze wijn lekker bij lichte gerechten, zoals een carpaccio.

Nummer 3

Abtei Himmerod Riesling

Het oeroude West-Duitse Abtei Himmerod is sinds 1134 bezig met wijnen. Zo worden er nog traditiegetrouw alle druiven met de hand geplukt. Dit vakwerk is dan ook te proeven in de verfrissende Riesling. Met tonen van citrus en mandarijnen is deze wijn perfect bij jouw varkensvlees, zalm of tonijn carpaccio.

Nummer 4

Casa Defra Pinot Grigio

De populairste Pinot Grigio rosé mag niet missen in dit rijtje. Met deze rosé kun je perfect een viscarpaccio combineren. Dit komt door de droge en verleidelijke fruittonen van aardbei, framboos en cranberry. Met iedere slok komt het rijp, rode fruit naar boven. Echt een uitstekende keuze bij jouw viscarpaccio.

Nummer 5

7 Muri Pirmitivo di Manduria

De 7 Muri Primitivo di Manduria is voor de vegetarische carpaccio liefhebber een ware aanrader. De wijn uit Puglia is een primitivo, zoals die bedoeld is. Deze soepel, rode wijn heeft een mooi en evenwichtige smaak van roodfruit en lichte kruidigheid. Zo is de wijn echt top te combineren met een bietencarpaccio.

Tip!

De klassieke carpaccio is een fantastisch voorgerecht. Met dungesneden rundvlees, Parmezaanse kaas, rucola, dressing en truffelmayonaise is het een waar feestje in de mond. Maar de carpaccio is veelzijdig in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld jouw favoriete carpaccio doen op een broodje, wrap, pizza of op een bruschetta. Er zijn zoveel mogelijkheden met een carpaccio. Vindt jouw favoriete carpaccio combi en kies er een lekker wijntje bij!