5 jaar webshop!
Welke wijn bij boeuf bourguignon

Welke wijn bij boeuf bourguignon?

Een rijkelijk gestoofd rundvleesgerecht, de boeuf bourguignon, is een complex gerecht. Het Franse gerecht is op basis van gestoofd rundvlees in rode Bourgognewijn. Dit samen met champignons, ui, spek en verschillende groentes. De verschillende groentes van ui en wortel zijn fijn gesneden en worden samen met een traditionele kruidenmix lang gestoofd. Zo ontstaat de traditionele boeuf bourguignon. Het 19e -eeuwse Bourgondische gerecht vraagt om een stevige wijn. Vindt hier jouw top 5 wijnen voor de perfecte combinatie met de boeuf bourguignon.

Top 5 wijnen bij boeuf bourguignon

1

Nummer 1

Pont d'Arc Pinot Noir

Pont d’Arc heeft een heerlijke Pinot Noir voor bij de boeuf bourguignon. De Franse wijn biedt een soepel en vol karakter. Door het rijpen op eikenhout van zeven maanden heeft de wijn subtiele geuren en kleuren. De aardse tonen en fruitigheid passen perfect bij de saus. De zuren van de wijn en de boeuf bourguignon komen goed samen. Zo is het een perfecte combinatie.

Nummer 2

Le Préféré Reserve Cabernet Sauvignon

De prachtige Cabernet Sauvignon van Le Préféré is de wijn voor bij je boeuf bourguignon. Door de volle body en stevige tonen van hout en koffie is het een balansbrenger. Met de aroma’s van bosvruchten en de tonen is het een perfecte wijn om te combineren met de boeuf bourguignon.

Nummer 3

Oscura Syrah Edicion Limitada

De stierenkop op het etiket is er met een reden. Deze macho Syrah stormt op je af. Het is wel vloeken in de kerk, want het is een Spaanse wijn die je combineert met de Franse boeuf bourguignon. Maar met zijn vriendelijke tannines en palet van rijp zwart fruit en kruiden creëer je diepte met het gerecht. Zo is deze wijn perfect te combineren met een gerecht, zoals boeuf bourguignon.

Nummer 4

Barefoot Buttery Chardonnay

Deze buttery Chardonnay van Barefoot geeft al veel weg met zijn naam. Met de romige botersmaak is het een verrasende wijn. Maar juist hierdoor is het een zachte, romige en verfijnde wijn. Deze botersmaak is te danken aan verfijning in houtlagering op Frans en Amerikaans eikenhout. Dit samen met het gele fruit, hazelnoot en tropisch fruit is het een verassende wijn die je kunt combineren met de boeuf bourguignon.

Wist je dat?

Om jouw boeuf bourguignon gerecht naar een hoger niveau te tillen kun je ook de wijn in het gerecht verwerken. Kies dan een rijke rode wijn met tonen van donker fruit en kruiden die de aardse tonen van het gerecht naar voren brengen. Hier helpen de tannines om het vet van het vlees en spek in balans te brengen. Dit samen met de fruitige ondertonen die de hartige saus aanvullen is het een ware eetervaring. Let wel! Vermijd lichte wijnen of wijnen met te veel tannine erin. Deze verstoren de balans.