




Welke wijn bij biefstuk?
Een mooi, sappig stukje biefstuk, daar hoort een mooie wijn bij. Het hangt hier wel vanaf hoe de het stukje rundvlees bereidt, maar natuurlijk ook welke bijgerechten en sauzen je erbij serveert. Over het algemeen wordt er enkel rode wijn geserveerd bij biefstuk, maar een mooie volle witte wijn past er ook zeker bij. Het is alleen wel dat rode wijn beter gaat bij rood vlees past. Dit zit hem vooral in de eiwitten van het vlees. Door de tannines van de wijn maakt hij de stroeve eiwitten zachter en geeft dit een mooi mondgevoel. Creëer van jouw biefstuk een echte ervaring. Speel eens met kruiden, bereiding en sauzen. Bij al de variaties en smaken passen natuurlijk ook andere wijnen. Ontdek hier jouw top 5 wijnen bij biefstuk.
Top 5 wijnen bij biefstuk
Nummer 1
Cimal Tempranillo
Deze fraaie Cimal Tempranillo uit het Spaanse La Mancha is een fantastische wijn voor bij jouw biefstuk. Met de volle en rijke smaken van kersen, bessen, vanille en kokos is deze wijn een echte aanrader. Met de zes maanden houtrijping heeft de wijn zachte tannines en vanilletonen. De wijn is goed in balans en brengt deze balans over naar jouw biefstuk. Een echte aanrader!
Nummer 2
Oscura Syrah
De Syrah van Oscura komt wederom uit La Mancha in Spanje. Met het tonen van rijp, zwart fruit en kruiden komt deze wijn goed tot zijn recht. De bramen en blauwe bessen geven de wijn een vol mondgevoel met kracht en plezier. In het glas komen de smaken van kruiden en chocolade naar boven, dit samen met een gegrild stukje biefstuk is een ware smaakexplosie. Door de mooie tannines is de Syrah zeer geschikt om te combineren met een biefstuk.
Nummer 3
Maestro Sangiovese Primitivo
De Italiaanse Maestro Sangiovese is een blend met de Primitivodruif. Door de kruidigheid samen met het rode fruit van rode bessen, geeft dit de wijn een goede basis. Met de zachte afdronk gaat de wat stevigere Maestro Sangiovese Primitivo goed met rood vlees, zoals biefstuk.
Nummer 4
Villa Maria Marlborough Pinot Noir
In de Marlborough streek in Nieuw-Zeeland wordt er ook Pinot Noir verbouwd. Zo heeft Villa Maria Marlborough deze soepele rode Pinot Noir geproduceerd. Met de aroma’s van rode bessen, aardbeien, framboos en zelf vanille en kruiden heeft deze wijn vele smaken. De lichte tannines van de wijn gaan goed samen met het stukje biefstuk. Zo komen de smaken goed tot hun recht.
Nummer 5
Doornbosch Cabernet Sauvignon Merlot
De blend tussen de Cabernet Sauvignon- en de Merlotdruif is een rijke en veelzijdige combinatie. Zo heeft het Zuid-Afrikaanse Doornbosch met zijn Cabernet Sauvignon Merlot een krachtige, karakterrijke eigenschappen van de Cabernet Sauvignondruif en de soepelheid van de Merlot. De smaken van zwart fruit en eikenhout maakt deze blend een volle, maar zachte afdronk. Dit past perfect bij gegrild vlees, zoals een biefstuk.
Tip voor wijn bij biefstuk!
Waarschijnlijk eet je niet alleen maar biefstuk en bestaat jouw gerecht uit verschillende gerechtjes. Zo is er bij biefstuk veelal te combineren, zoals patat, gegrilde groentes, specerijen en verschillende sauzen. Zo kun je combineren met bijvoorbeeld een peper-, wijn-, of champignonnensaus. Zo kun je jouw biefstuk samen met jouw favoriete wijn naar een hoger niveau tillen. Zolang de wijn en biefstuk dezelfde smaken hebben, kan er weinig misgaan!