- Home
- Ron Miel Arehucas Guanche 70 cl
Ron Miel Arehucas Guanche 70 cl
Ron Miel Arehucas Guanche 70 cl
Alcoholpercentage | 20% |
---|
bezorging mogelijk vanaf 6 flessen (in de mix)
Ron Miel Arehucas Guanche 70 cl
GEUR
Honing
SMAAK
Volle smaak, zacht en zoet met suikerriethoning.
AFDRONK
Zacht en zoet.
Ron Miel Arehucas Guanche 70 cl
Ervaar de betoverende zoetheid van Ron Miel Arehucas Guanche, het Canarische meesterwerk dat staat voor authentieke rum met honing. Deze weelderige likeur omhult je smaakpapillen met gouden honing en fijne rum, een eerbetoon aan de eeuwenoude Guanche-cultuur. Laat elke slok je meenemen naar de weelderige Canarische Eilanden, waar ambacht en passie samenkomen voor een unieke smaakbeleving.
Introductie van de Ron Miel Arehucas
Ron Miel is een oud rum merk afkomstig uit de Canarische eilanden. Het staat bekend om haar honingrum. Ron Miel was namelijk de eerste honingrum ooit. De rum heeft een rijke geschiedenis. Hoe zijn de mensen in Las Palmas op het idee gekomen om rum met honing te combineren?
De eerste honingrum
Columbus nam allerlei producten mee, waaronder suikerriet. De Amerikaanse Indianen die mee waren met Columbus vanuit Amerika leerden anderen hoe zij hier rum van konden maken. Rum in het Spaans wordt dan ook ‘Ron’ genoemd. De bloem van het suikerriet trok bijen aan. Deze produceerde vervolgens honing, ook wel ‘Miel’. Deze honing kwam op het suikerriet terecht. Door de combinatie van de 2 componenten is de eerste honingrum ontstaan.
Canarische eilanden
Christoffel Columbus maakte in 1942 in zijn reis naar Amerika een noodgedwongen tussenstop op de Canarische eilanden. Dit kwam door moeilijkheden met zijn schip. Door zijn tussenstop ontstond er een nieuwe route naar Amerika. Voortaan zou Columbus via de Canarische eilanden zijn lange reis maken. Wanneer Columbus nieuwe producten meenam vanuit Amerika kwamen deze als eerste terecht bij de bevolking van de Canarische eilanden.
Recepten met Ron Miel
Ron Miel is een rum die afkomstig is van de Canarische Eilanden. De rum wordt gemaakt op basis van een mengsel van honing en suikerriet, wat hem zijn unieke smaak geeft. Ron y Miel wordt vaak gebruikt in cocktails en desserts, en kan ook los worden gedronken.Er zijn veel verschillende manieren om van de Arehucas rum te genieten, en de volgende recepten zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende cocktail of een decadent dessert, Ron Miel maakt je smaakpapillen zeker blij.
Desserts
Ron y miel cake: Een vochtige en smaakvolle cake gemaakt met Ron Miel rum, donkere rum en honing. Serveer met slagroom of ijs voor een extra speciale traktatie.
Ron y miel gebakken Appels: Appels uitpitten en vullen met een mengsel van Ron Miel, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat voor het bakken in de oven. Serveer met vanille-ijs voor een troostrijk dessert.
Ron Miel Arehucas Guanche
Deze traditie van honingrum produceren heeft geleid tot de Ron Miel Arehucas Guanche zoals wij die nu kennen. Het is nog steeds dé traditionele likeur van de Canarische eilanden. De likeur doet velen dan ook denken aan de zonnige stranden die hier te vinden zijn.
De honingrum wordt tegenwoordig gemaakt met minimaal 2% honing. Dit is een belangrijke vereiste voor de Ron Miel Arehucas Guanche. Wat bijzonder is aan het oogsten van het suikerriet is het feit dat de rum niet gebrand wordt maar gesneden.
In andere landen wordt het riet wel gebrand. Dit is namelijk verboden op de Canarische eiland in verband met bosbranden. Het sap mist dus de gebrande smaak die je bij andere rum wel vindt.
De rijping van Ron Miel
Het sap wordt vervolgens voor minimaal 72 uur gegist. De suikerriet wijn die hieruit ontstaat wordt gestookt tot rum. Wanneer het stoken voltooid is, wordt de rum naar de bodega gestuurd. De rum wordt bewaard in vaten van maar liefst 400 liter.
Wanneer de arehucas rum in deze vaten wordt gestopt, bedraagt het alcoholpercentage maar liefst 60 tot 80%. De vaten liggen vervolgens te rijpen voor 1,7,12 of zelfs 20 jaar.
De productie van Ron Miel
De Ron Miel honingrum bestaat uit rum, rietlikeur, drinkwater, suikers, plantaardige extracten, riet melasse-likeur en uiteraard de 2% honing. Vervolgens vinden er nog belangrijke kwaliteitscontroles plaats voor de Ron Miel honingrum.
Jaarlijks wordt er ongeveer anderhalf miljoen liter geproduceerd. Hiervan gaat ongeveer 50000 liter naar de exportafdeling. Bij evenementen op de Canarische eilanden wordt de Ron Miel honingrum standaard geschonken.
Benieuwd naar onze rum cocktails? Bekijk dan onze cocktails recepten.
Merk | Ron Miel |
---|