Cocktail recept
Bloody Mary
De Bloody Mary is een complexe en spannende cocktail die wereldwijd bekend staat om zijn unieke combinatie van hartige en kruidige smaken. Het is een populaire keuze voor brunches en staat bekend om zijn verfrissende en bevredigende karakter. De basis van de Bloody Mary cocktail is tomatensap en vodka, op smaak gebracht met kruiden, specerijen en andere smaakmakers. De Bloody Mary is geliefd bij zowel ervaren cocktailkenners als nieuwkomers in de wereld van mixdrankjes. De cocktails Bloody Mary worden ook wel gezien als horrordrankjes maar schijnt één van de gezondste te zijn.
◊ Wist je dat de Bloody Mary je kater kan verhelpen? ◊
Hoe maak je de Bloody Mary cocktail?
Het Bloody Mary recept bestaat uit de benodigdheden die hieronder staan.
-
45 ml vodka
-
90 ml tomatensap
-
15 ml versgeperst citroensap
-
2 tot 4 druppels tabasco saus (naar smaak)
-
2 tot 4 druppels Worcestershire saus (naar smaak)
-
Snufje zout en peper
-
IJsblokjes
-
Optionele garnering: selderijstengel, partje citroen, olijven, augurk, plakje bacon, etc.
Door de volgende stappen te volgen kan jij binnen de kortste keren een verrukkelijke én gezonde Bloody Mary cocktail drinken.
-
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
-
Voeg de vodka, tomatensap, versgeperst citroensap, tabasco saus, Worcestershire saus, zout en peper toe aan de shaker.
-
Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, tot het mengsel goed gekoeld is.
-
Vul een groot glas met ijsblokjes.
-
Schenk de inhoud van de shaker in het glas.
-
Garneer de Bloody Mary naar wens met een selderijstengel, partje citroen, olijven, augurk, plakje bacon, of andere favoriete garnituren.
-
Roer voor het serveren voorzichtig door de cocktail.
Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.
De geschiedenis van de Bloody Mary: van mythe tot moderne klassieker
De Bloody Mary heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Hoewel de exacte oorsprong van de cocktail enigszins vaag is, zijn erverschillende verhalen en theorieën die het ontstaan ervan vertellen. Een van de meest bekende verhalen suggereert dat de Bloody Mary voor het eerst werd geserveerd in de jaren 1920 of 1930 in Parijs. Mogelijk in Harry's New York Bar, een beroemde ontmoetingsplaats voor Amerikaanse expats en beroemdheden.
Een andere theorie is dat de cocktail werd bedacht in de Verenigde Staten tijdens de tijd van drooglegging, misschien in New York of Chicago. Volgens deze versie werd de Bloody Mary gecreëerd als een manier om de smaak van smokkelalcohol te verdoezelen met kruiden en specerijen, evenals het maskeren van de geur van alcohol.
Wat deware oorsprong ook is, de Bloody Mary groeide al snel uit tot een populaire cocktail en verwierf een iconischestatus in de cocktailwereld. In de loopder jaren heeft het verschillende variaties ondergaan, met toevoegingen en aanpassingen aan het originele recept.
Tegenwoordig is de Bloody Mary een geliefde klassieker die wereldwijd door mensen wordt gedronken. Het staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt vaak geserveerd als brunchcocktail of als opkikker na een avondje stappen. Het Bloody Mary recept bestaat namelijk uit ingrediënten die je kater zouden moeten kunnen verminderen. Met zijn hartige smaak en aanpasbaar recept blijft de Bloody Mary een favoriete keuze voor liefhebbers van cocktails overal ter wereld.
Kater verhelpen
Door de specifieke ingrediënten waaruit de cocktail Bloody Mary bestaat heeft dit drankje een helende werking. Zie hieronder de opsomming van de gezonde onderdelen uit de Bloody Mary cocktail:
-
Tomaten bevatten veel anti-oxidanten die je helpen met ontgiften
-
Bleekselderij is goed voor je bloeddruk en stofwisseling
-
Tabasco heeft dezelfde voordelen als bleekselderij én bevat nog vitamine C
-
Worcestersaus heeft dezelfde positieve voordelen als tabasco en bevat vitamine B1 en magnesium
-
Vodka bevat van alle alcoholsoorten de minste calorieën
-
Citroensap zit boordevol met vitamine C
De vele groentes in de Bloody Mary zijn goed voor je maag die van streek is en de zouten zijn goed om weer aan te vullen.