5 jaar webshop!

Ward 8

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Ward 8

 


De Ward 8 is een klassieke cocktail die dateert uit het late 19e eeuw en heeft zijn oorsprong in Boston, Massachusetts. Deze cocktail combineert de rijke smaken van rye whiskey met de verfrissende tonen van verse citroen- en sinaasappelsap, aangevuld met een vleugje grenadine voor een subtiele zoetheid en een prachtige kleur. De Ward 8 is vernoemd naar een politiek district in Boston, en de drank wordt vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden en historische charme. Het biedt een perfecte balans tussen zoet, zuur en sterk, waardoor het een tijdloze favoriet is onder cocktailliefhebbers.

 

◊ Wist je dat de Ward 8 waarschijnlijk is ontstaan om een verkiezing te vieren die werd gewonnen? ◊ 


Het Ward 8 recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen.

60 ml rye whiskey
15 ml verse citroensap
15 ml verse sinaasappelsap
1 barlepel grenadine
IJsblokjes
Kers of sinaasappelschijfje voor garnering
Cocktailshaker


Hieronder staat de bereiding volgens het Ward 8 recept.

1. Voeg de rye whiskey, citroensap, sinaasappelsap en grenadine toe aan een cocktailshaker.

2. Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig totdat alles goed gemengd en gekoeld is.

3. Zeef het mengsel in een gekoeld cocktailglas.

4. Garneer met een kers of een schijfje sinaasappel.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Ward 8 cocktail

De Ward 8 is een klassieke cocktail met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het late 19e eeuw, en zijn oorsprong vindt in Boston, Massachusetts. De cocktail werd vermoedelijk voor het eerst gemengd rond 1898 in de Locke-Ober Café, een van Boston's meest prestigieuze eetgelegenheden. Het verhaal gaat dat de Ward 8 werd gecreëerd om de verkiezingsoverwinning van Martin M. Lomasney te vieren, een invloedrijke politicus die bekend stond als "de baas" van Boston's Ward 8 district.

Lomasney was een charismatische en soms controversiële figuur, die zijn politieke carrière baseerde op het steunen van de arbeidersklasse en het behartigen van de belangen van zijn kiezers. Zijn aanhangers verzamelden zich vaak in de Locke-Ober Café, en de creatie van de Ward 8 cocktail zou een eerbetoon zijn aan zijn overwinning en de blijvende impact van zijn politieke machtsbasis in het achtste district.

De cocktail zelf combineert de kruidige en robuuste smaak van rye whiskey met de frisse, citrusachtige tonen van citroen- en sinaasappelsap, en wordt afgerond met een vleugje grenadine voor een subtiele zoetheid en een prachtige kleur. Dit maakt de Ward 8 een goed gebalanceerde en verfrissende drank, die zowel de complexiteit van de whiskey als de verfrissing van de citrusvruchten benadrukt.

Door de jaren heen is de Ward 8 uitgegroeid tot een geliefde klassieker, niet alleen in Boston, maar ook in cocktailbars over de hele wereld. Het is een cocktail die niet alleen een smaakvolle ervaring biedt, maar ook een venster opent naar een fascinerend stuk Amerikaanse geschiedenis, waarbij politiek en cocktailcultuur op een unieke manier samenkomen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails