XXL flessen!

Pisco Sour

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Pisco Sour

 


De cocktail Pisco Sour is een iconisch drankje uit Zuid-Amerika, vooral bekend in Peru en Chili. Deze verfrissende drank combineert pisco, een druivenbrandewijn, met vers limoensap, eenvoudige siroop, eiwit, en een paar druppels Angostura bitters. Het resultaat is een perfect gebalanceerde cocktail die zowel zoet, zuur als licht schuimig is. Vaak beschouwd als het nationale drankje van Peru en Chili, biedt de Pisco Sour een verfrissende mix van traditie en vernieuwing.

 

◊ Wist je dat bij de Pisco Sour expres eiwit wordt toegevoegd om de cocktail er eleganter uit te laten zien? ◊ 


Het Pisco Sour recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende ingrediënten in huis halen. 

60 ml pisco
30 ml vers limoensap
20 ml eenvoudige siroop (suikersiroop)
1 eiwit
IJsblokjes
2-3 druppels Angostura bitters
Cocktailshaker


Hieronder staat de bereiding volgens het Pisco Sour recept.

1. Begin met het koelen van een cocktailglas door het te vullen met ijs of door het in de vriezer te plaatsen.

2. Voeg de pisco, limoensap, eenvoudige siroop, en eiwit samen in een cocktailshaker.

3. Schud de ingrediënten zonder ijs eerst krachtig (dry shake) om het eiwit goed te mengen en een schuimige textuur te krijgen.

4. Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en schud opnieuw krachtig tot het mengsel goed gekoeld is.

5. Zeef de cocktail in het gekoelde glas.

6. Voeg 2-3 druppels Angostura bitters toe bovenop het schuim als garnering.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de cocktail Pisco Sour

De Pisco Sour is een iconische cocktail die zijn oorsprong vindt in Zuid-Amerika, specifiek in Peru en Chili, waar beide landen de oorsprong ervan claimen. De cocktail werd voor het eerst gecreëerd in het begin van de 20e eeuw. De pisco zelf, een druivenbrandewijn, heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, toen Spaanse kolonisten druivenstokken naar Zuid-Amerika brachten.

In Peru wordt algemeen aangenomen dat de Pisco Sour werd uitgevonden door Victor Vaughen Morris, een Amerikaanse bartender die in de jaren 1910 naar Lima verhuisde. Morris opende de Morris Bar in 1916, waar hij experimenteerde met pisco en uiteindelijk de Pisco Sour ontwikkelde. Zijn creatie was gebaseerd op de traditionele Whisky Sour, maar hij verving whisky door pisco. Deze versie van de cocktail bevatte pisco, limoensap, eenvoudige siroop, eiwit en Angostura bitters.

In Chili wordt de oorsprong van de Pisco Sour cocktail ook geclaimd, hoewel de Peruaanse versie meer internationaal erkend is. De Chileense variant verschilt enigszins doordat deze vaak suiker en citroensap gebruikt in plaats van limoensap en eenvoudige siroop.

De Pisco Sour werd snel populair en is nu een nationaal symbool van Peru, met een eigen nationale feestdag, "Día del Pisco Sour," die elke eerste zaterdag van februari wordt gevierd. De cocktail heeft zijn weg gevonden naar bars over de hele wereld en wordt geroemd om zijn perfecte balans tussen zoet, zuur en de unieke smaak van pisco. De schuimige textuur van het eiwit geeft de cocktail een kenmerkende, rijke mondgevoel, terwijl de bitters een complexe aroma toevoegen.

De geschiedenis van de Pisco Sour is een fascinerend voorbeeld van culturele uitwisseling en innovatie in de culinaire wereld. Of het nu in Peru of Chili werd uitgevonden, het blijft een geliefde cocktail die de erfenis van pisco in de internationale drankenindustrie viert.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails