XXL flessen!

Old Cuban

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Old Cuban

 


De Old Cuban is een elegante en verfijnde cocktail die de charme van klassieke Cubaanse dranken combineert met een moderne twist. Deze cocktail werd gecreëerd door de beroemde mixoloog Audrey Saunders in de vroege jaren 2000 en is sindsdien uitgegroeid tot een favoriet onder cocktailkenners. De Old Cuban combineert de rijke smaken van aged rum, verse munt, limoen, en eenvoudige suikersiroop, afgewerkt met een sprankelende touch van champagne of mousserende wijn. Het resultaat is een perfect gebalanceerde drank die zowel verfrissend als luxueus is, ideaal voor speciale gelegenheden of om gewoon een beetje glamour toe te voegen aan je avond.

 

◊ Wist je dat de Old Cuban de "Mojito voor volwassenen" wordt genoemd vanwege zijn elegante en verfijnde karakter? ◊ 


Het Old Cuban recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

45 ml aged rum

30 ml verse limoensap

30 ml eenvoudige suikersiroop (1 deel suiker opgelost in 1 deel water)

6-8 verse muntblaadjes

2-3 scheutjes Angostura bitters

60 ml champagne of mousserende wijn

IJsblokjes

Cocktailshaker


Hieronder staat de bereiding volgens het Old Cuban recept.

1.        Doe de muntblaadjes in een cocktailshaker en voeg de eenvoudige suikersiroop toe.

2.        Gebruik een muddler om de munt voorzichtig te kneuzen, zodat de oliën vrijkomen.

3.        Voeg de rum, het verse limoensap, en de Angostura bitters toe aan de shaker.

4.        Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig totdat alles goed gemengd en gekoeld is.

5.        Zeef het mengsel dubbel (door een fijne zeef) in een gekoeld coupeglas of een champagneflûte.

6.        Vul het glas bij met champagne of mousserende wijn.

7.        Garneer met een muntblaadje of een schijfje limoen.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Old Cuban cocktail

De Old Cuban cocktail is een relatief moderne creatie met een klassieke flair, bedacht door de beroemde mixoloog Audrey Saunders in de vroege jaren 2000. Saunders, een prominente figuur in de cocktailwereld en oprichtster van de legendarische Pegu Club in New York City, creëerde de Old Cuban als een elegante en verfijnde drank die de smaak van een Mojito combineert met de sprankelende charme van champagne.

De inspiratie voor de Old Cuban kwam van de rijke cocktailtradities van Cuba, waar rum, munt, en limoen vaak de basis vormen voor vele geliefde drankjes. De klassieke Mojito, bijvoorbeeld, is een Cubaanse favoriet die deze ingrediënten gebruikt in combinatie met bruisend water. Saunders zag het potentieel om deze verfrissende combinatie naar een hoger niveau te tillen door champagne toe te voegen in plaats van bruisend water, wat een luxueuze twist geeft aan het traditionele recept.

De naam "Old Cuban" weerspiegelt zowel de klassieke wortels van de ingrediënten als de verfijnde, tijdloze kwaliteit van de cocktail. Hoewel het een moderne creatie is, voelt de Old Cuban aan als een drankje dat perfect past in de gouden eeuw van cocktails, met zijn gebalanceerde smaken en verfijnde presentatie.

Sinds zijn creatie heeft de Old Cuban snel populariteit gewonnen en wordt hij nu beschouwd als een moderne klassieker in cocktailbars over de hele wereld. De combinatie van aged rum, verse munt, limoensap, eenvoudige suikersiroop, Angostura bitters, en champagne zorgt voor een complexe, maar verfrissende smaak die zowel kenners als nieuwe liefhebbers aanspreekt. De Old Cuban is een testament aan de innovatieve geest van Audrey Saunders en haar invloed op de hedendaagse cocktailcultuur.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails