XXL flessen!

Frozen Margarita Strawberry

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Frozen Margarita Strawberry

 


De Frozen Strawberry Margarita is een verfrissende en kleurrijke twist op de klassieke margarita, perfect voor warme dagen en zomerse feesten. Deze cocktail combineert tequila, verse of bevroren aardbeien, limoensap en een vleugje zoetstof, allemaal gemengd met ijs tot een heerlijke, slushy consistentie. Het resultaat is een verleidelijke mix van zoet en zuur, met een prachtige roze kleur die meteen in het oog springt. De Frozen Margarita Strawberry is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook eenvoudig te bereiden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel thuisfeestjes als professionele bars. Geniet van deze bevroren traktatie als een verfrissende ontsnapping naar tropische sferen, ongeacht het weer buiten.

 

◊ Wist je dat de Frozen Margarita Strawberry niet alleen een heerlijke cocktail is, maar ook een verrassende bron van vitamine C? ◊ 


Het Frozen Margarita Strawberry recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

150 ml tequila
60 ml triple sec (zoals Cointreau)
60 ml vers limoensap
300 g bevroren aardbeien
1-2 eetlepels suiker (afhankelijk van je zoetvoorkeur)
IJsblokjes
Verse aardbeien, bramen of limoenschijfjes voor garnering
Zout of suiker voor het glasrandje (optioneel)
Blender


Hieronder staat de bereiding volgens het Frozen Margarita Strawberry recept. 

1. Begin met het voorbereiden van de glazen. Wrijf een schijfje limoen langs de rand van elk glas en doop de rand vervolgens in een bord met zout of suiker, afhankelijk van je voorkeur. Zet de glazen apart om te drogen.

2. Doe de tequila, triple sec, vers limoensap, bevroren aardbeien, suiker en een handvol ijsblokjes in een blender.

3. Blend op hoge snelheid tot het mengsel glad en bevroren is. Voeg indien nodig meer ijs toe om de gewenste consistentie te bereiken.

4. Proef de margarita en pas de zoetheid aan door extra suiker toe te voegen, indien nodig.

5. Giet de bevroren margarita in de voorbereide glazen.
Garneer met een verse aardbei en een schijfje limoen.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Frozen Margarita Strawberry cocktail

De Frozen Margarita Strawberry is een verfrissende en geliefde variant van de klassieke margarita, een cocktail die zijn oorsprong vindt in Mexico. De traditionele margarita, gemaakt met tequila, triple sec en vers limoensap, dateert uit de jaren 1930 en 1940. Er zijn verschillende verhalen over de exacte oorsprong van deze cocktail, maar één van de meest populaire verhalen is dat het in 1938 werd gecreëerd door een Mexicaanse restaurateur, Carlos "Danny" Herrera, voor een klant die allergisch was voor veel sterke dranken, behalve tequila.

De bevroren versie van de margarita werd populair in de jaren 1970, toen de commerciële ijsmachine werd aangepast voor het maken van bevroren cocktails. Het idee om de margarita te bevriezen werd gepopulariseerd door Mariano Martinez, een Texaanse restaurateur. Hij ontwikkelde de eerste margarita-machine in 1971, geïnspireerd door de slushie-machines die hij in een 7-Eleven had gezien. Deze innovatie maakte het mogelijk om consistent perfecte bevroren margaritas te serveren, wat leidde tot een explosie in populariteit van deze variant van de cocktail.

De Frozen Margarita Strawberry, een specifieke variatie, combineert de klassieke margarita-ingrediënten met bevroren aardbeien. De toevoeging van fruit geeft de cocktail niet alleen een prachtige roze kleur, maar ook een zoete en fruitige twist die perfect is voor warme zomerdagen. Het gebruik van bevroren fruit in plaats van vers helpt om de kenmerkende slushie-achtige textuur te bereiken die zo geliefd is.

Deze variatie van de margarita is een bewijs van de veelzijdigheid van de originele cocktail en de creatieve mogelijkheden binnen de wereld van mixologie. Vandaag de dag is de frozen margarita strawberry een favoriet in vele bars en restaurants wereldwijd, en blijft het een symbool van verfrissende zomerse drankjes.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails