5 jaar webshop!

Corpse Reviver

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Corpse Reviver

 


De Corpse Reviver is een klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de vroege jaren van de 20e eeuw. Het is een van de meest beroemde "reviver" cocktails, bedoeld om de drinker weer tot leven te brengen na een zware nacht. De Corpse Reviver-familie bestaat uit meerdere varianten, maar de meest bekende is de Corpse Reviver #2, die bekend staat om zijn complexe en verfrissende smaak. Deze cocktail combineert gin, Cointreau, Lillet Blanc, citroensap en een vleugje absint, wat resulteert in een perfect uitgebalanceerde en aromatische drank. De Corpse Reviver #2 wordt vaak gezien als een ideaal aperitief, perfect om een avond mee te beginnen.

 

◊ Wist je dat de Corpse Reviver bedoeld is om je kater te verhelpen? ◊ 


Het Corpse Reviver cocktail recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

30 ml gin
30 ml Cointreau
30 ml Lillet Blanc
30 ml vers citroensap
1 druppel absint
IJsblokjes
Citroenschil voor garnering
Cocktailshaker


Hieronder staat de bereiding volgens het Corpse Reviver cocktail recept.

1. Begin met het koelen van een cocktailglas door het te vullen met ijs of door het in de vriezer te plaatsen.

2. Voeg de gin, Cointreau, Lillet Blanc, vers citroensap en een druppel absint samen in een cocktailshaker.

3. Vul de shaker met ijs en schud goed tot het mengsel goed gekoeld is, dit duurt ongeveer 10 tot 15 seconden.

4. Zeef de cocktail in het gekoelde cocktailglas. Een fijnmazige zeef kan gebruikt worden om kleine ijsdeeltjes te verwijderen.

5. Garneer met een citroenschil voor een elegante afwerking.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Corpse Reviver cocktail

De Corpse Reviver is een van die cocktails die een fascinerende en enigszins macabere geschiedenis hebben. De oorsprong van deze cocktail dateert uit de vroege 20e eeuw, een tijd waarin de kunst van het mixen van dranken volop in ontwikkeling was. Het concept achter de Corpse Reviver was om een drankje te creëren dat letterlijk een 'lijk' zou kunnen doen herleven na een nacht van zware alcoholconsumptie. Met andere woorden, het werd gepresenteerd als een katermiddel.

De beroemdste versie van de Corpse Reviver, de Corpse Reviver #2, werd voor het eerst gedocumenteerd door Harry Craddock in zijn "Savoy Cocktail Book" uit 1930. Craddock, een legendarische bartender van de Savoy Hotel in Londen, staat bekend om zijn uitgebreide collectie van klassieke cocktailrecepten. De Corpse Reviver #2 onderscheidt zich door zijn delicate balans tussen gin, Cointreau, Lillet Blanc, vers citroensap en een druppel absint, wat zorgt voor een complexe en verfrissende smaak.

De naam "Corpse Reviver" suggereert dat de cocktail bedoeld was om mensen weer tot leven te brengen na een nacht van zware feestelijkheden. De Corpse Reviver #2 werd specifiek ontworpen als een ochtendcocktail, bedoeld om de drinker weer op te peppen en hen klaar te maken voor de dag. Het wordt echter vaak gepaard met de waarschuwing dat te veel van deze cocktail je weer terug zou kunnen brengen naar de staat waaruit je probeerde te ontsnappen.

Hoewel de populariteit van de Corpse Reviver fluctueerde in de decennia na de publicatie van Craddock's boek, heeft de cocktail in de moderne tijd een heropleving gezien, vooral onder mixologen en cocktailenthousiastelingen die de klassieke cocktails opnieuw ontdekken en waarderen. Vandaag de dag blijft de Corpse Reviver #2 een geliefde keuze voor degenen die de verfijnde en toch verfrissende mix van ingrediënten kunnen waarderen, en het blijft een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de cocktailcultuur.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails