5 jaar webshop!

Blue Lagoon alcoholvrij

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Blue Lagoon alcoholvrij

 


De alcoholvrije Blue Lagoon is een verfrissende en kleurrijke mocktail die perfect is voor zomerse dagen en feestelijke gelegenheden. Met zijn levendige blauwe kleur en verkwikkende citrusachtige smaak, biedt deze drank een tropische ervaring zonder de toevoeging van alcohol. Ideaal voor iedereen die wil genieten van een smakelijke en visueel aantrekkelijke drank, de alcoholvrije Blue Lagoon is een heerlijke keuze voor jong en oud.

 

◊ Wist je dat de Blue Lagoon vaak geserveerd wordt met felgekleurde fruitstukken? ◊ 


Blue Lagoon alcoholvrij recept

 

Voordat je kan beginnen met de bereiding heb je eerst de volgende ingrediënten nodig. 

60 ml alcoholvrije Blue Curacao siroop
30 ml vers citroensap
15 ml suikersiroop
120 ml sodawater
IJsblokjes
Schijfje citroen of sinaasappel, voor garnering
Takje munt, voor garnering


Hieronder staan de stappen volgens het recept.

1. Begin met het vullen van een hoog glas met ijsblokjes.

2. Giet de alcoholvrije Blue Curacao siroop, vers citroensap en suikersiroop over het ijs.

3. Vul het glas aan met sodawater en roer voorzichtig om alle ingrediënten goed te mengen.

4. Garneer met een schijfje citroen of sinaasappel en een takje munt voor een verfrissende en kleurrijke afwerking.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de alcoholvrije Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een iconische cocktail die voor het eerst populair werd in de jaren '60 en '70. De originele versie bevatte doorgaans vodka, Blue Curacao en limonade, waardoor een opvallende blauwe drank ontstond die snel een favoriet werd op strandfeesten en in nachtclubs vanwege zowel de smaak als het visuele spektakel. De levendige blauwe kleur van de drank, afkomstig van Blue Curacao, gaf het zijn naam en zorgde ervoor dat de Blue Lagoon een blijvende indruk achterliet.

Met de groeiende trend naar alcoholvrije opties kwam de vraag naar een niet-alcoholische variant van deze klassieke cocktail. De alcoholvrije Blue Lagoon behoudt de essentiële elementen die het origineel zo geliefd maken: de verfrissende, citrusachtige smaak en de prachtige blauwe kleur. Deze mocktail vervangt de alcoholische ingrediënten door alcoholvrije alternatieven zoals Blue Curacao siroop en limonade, waardoor dezelfde tropische sensatie wordt geboden zonder de effecten van alcohol.

De transitie naar alcoholvrije versies van populaire cocktails, zoals de Blue Lagoon, is deels gedreven door de toename van gezondheidsbewustzijn en de wens om te genieten van feestelijke drankjes zonder de nadelige gevolgen van alcohol. Bars en restaurants over de hele wereld hebben deze trend opgepikt, en de alcoholvrije Blue Lagoon is een vaak geziene optie op menukaarten geworden.

Vandaag de dag staat de alcoholvrije Blue Lagoon symbool voor de mogelijkheid om te genieten van de klassieke smaken en visuele aantrekkingskracht van traditionele cocktails, maar dan op een manier die toegankelijk is voor alle leeftijden en voorkeuren. Het blijft een populaire keuze voor zomerse bijeenkomsten, strandfeesten en elke gelegenheid die vraagt om een verfrissende en opvallende drank.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails