XXL flessen!

Bee’s Knees

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Bee’s Knees

 


De Bee's Knees is een klassieke cocktail uit de jaren 1920, een periode waarin de drooglegging in volle gang was. Deze verfrissende mix van gin, citroensap en honing siroop was een populaire manier om de soms harde smaken van illegale gin te verzachten. De naam "Bee's Knees" was destijds een populaire uitdrukking die "het beste" of "uitmuntend" betekende, wat goed past bij de heerlijke, bloemige smaken van deze cocktail. Vandaag de dag is de Bee's Knees een geliefde keuze voor liefhebbers van vintage cocktails, die genieten van de eenvoudige, maar verfijnde smaakcombinatie.

 

◊ Wist je dat de honing werd toegevoegd vanwege zijn antibacteriële eigenschappen? ◊ 


Het Bee’s Knees recept

 

Voordat je kan starten met de bereiding moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

60 ml gin
20 ml vers citroensap
20 ml honing siroop (1 deel honing, 1 deel heet water)
Cocktailshaker


Hieronder staat de bereiding volgens het Bee’s Knees recept. 

1. Begin met het koelen van een cocktailglas door het te vullen met ijs of door het in de vriezer te plaatsen.

2. Voeg de gin, vers citroensap en honing siroop samen in een cocktailshaker.

3. Vul de shaker met ijs en schud goed tot het mengsel goed gekoeld is, dit duurt ongeveer 10 tot 15 seconden.

4. Zeef de cocktail in het gekoelde cocktailglas. Een fijnmazige zeef kan gebruikt worden om kleine ijsdeeltjes te verwijderen.

5. Garneer eventueel met een citroenschijfje of een draai van citroenschil voor een elegante afwerking.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Bee’s Knees cocktail

De Bee's Knees is een klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de tijd van de Amerikaanse drooglegging, die duurde van 1920 tot 1933. In deze periode was de verkoop en consumptie van alcohol verboden, wat leidde tot een bloeiende illegale handel en de opkomst van clandestiene bars, ook wel speakeasies genoemd. De Bee's Knees werd bedacht als een manier om de smaak van goedkope, vaak zelfgemaakte gin, bekend als "bathtub gin," te maskeren.

Het gebruik van honing en citroensap in de cocktail diende een dubbel doel. Enerzijds bedekten de zoete en zure smaken de onzuiverheden van de gin, waardoor de drank beter drinkbaar werd. Anderzijds voegden ze een aangename en verfrissende smaak toe, die de cocktail populair maakte ondanks de beperkingen van de tijd. De naam "Bee's Knees" is een term uit de jaren 1920 die "het beste" of "iets heel bijzonders" betekent. Het gebruik van deze uitdrukking voor de cocktail weerspiegelt de poging om iets verfijnds en aantrekkelijks te creëren uit de beperkte middelen die beschikbaar waren.

Na het einde van de drooglegging raakte de Bee's Knees een tijdje in vergetelheid, maar werd later herontdekt en opnieuw gewaardeerd door cocktailliefhebbers en bartenders. In de moderne tijd, met de heropleving van de ambachtelijke cocktailcultuur, heeft de Bee's Knees een vaste plaats veroverd in het repertoire van klassieke cocktails. Dankzij de eenvoud van de ingrediënten en de balans van smaken is het een favoriet geworden in bars en thuisbars over de hele wereld. De combinatie van gin, honing siroop en vers citroensap zorgt voor een verfrissende en toch complexe drinkervaring die de tand des tijds heeft doorstaan.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails