5 jaar webshop!

Alcoholvrije Pina Colada

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Alcoholvrije Pina Colada

 


De alcoholvrije Pina Colada is een verfrissende en tropische mocktail die de heerlijke smaken van kokos en ananas combineert zonder de toevoeging van alcohol. Ideaal voor warme zomerdagen of als een verantwoorde keuze op feestjes, biedt deze mocktail dezelfde romige en exotische ervaring als de klassieke Pina Colada. Geniet van een vleugje tropisch paradijs met elke slok van deze verfrissende drank, perfect voor alle leeftijden en gelegenheden.

 

◊ Wist je dat de alcoholvrije Pina Colada zelfs populair is bij kinderfeestjes? ◊ 


Pina Colada alcoholvrij recept

 

Voordat je kan beginnen met de bereiding moet je eerst de volgende ingrediënten in huis halen.

120 ml ananassap
60 ml kokosmelk
60 ml kokosroom
1 eetlepel suiker (optioneel, naar smaak)
IJsblokjes
Ananasschijfje en kers voor garnering


Hieronder staat de bereiding volgens het Pina Colada alcoholvrij recept.

1. Vul een blender met het ananassap, kokosmelk, kokosroom en ijsblokjes.

2. Voeg de suiker toe, indien gewenst, voor extra zoetheid.

3. Blend op hoge snelheid tot het mengsel glad en romig is.

4. Giet de mocktail in een gekoeld glas.

5. Garneer met een schijfje ananas en een kers voor een feestelijke afwerking.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Pina Colada zonder alcohol

De alcoholvrije Pina Colada, een iconische mocktail, vindt zijn oorsprong in het tropische paradijs van Puerto Rico. De naam "Pina Colada" betekent letterlijk "gezeefde ananas" in het Spaans, verwijzend naar het ananassap dat een cruciaal ingrediënt is in deze verfrissende drank. De geschiedenis van de Pina Colada is verweven met verhalen van piraten, legendarische hotels en culinaire innovatie.

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de Pina Colada. Een populaire versie beweert dat de drank voor het eerst werd gemaakt door de beroemde piraat Roberto Cofresi in de vroege 19e eeuw. Hij zou zijn bemanning een mix van kokos en ananas hebben gegeven om hun moraal hoog te houden. Hoewel er geen concrete bewijzen zijn die deze bewering staven, blijft het een romantische legende die bijdraagt aan de mystiek van de Pina Colada.

Een meer gedocumenteerde versie van de geschiedenis plaatst de oorsprong van de moderne Pina Colada in de jaren 1950. Ramon "Monchito" Marrero, een barman in het Caribe Hilton Hotel in San Juan, Puerto Rico, wordt vaak gecrediteerd met het creëren van de Pina Colada zoals we die nu kennen. Op 15 augustus 1954 mengde hij rum, kokoscrème en ananassap om een verfrissende en exotische cocktail te maken die de gasten van het hotel zou bekoren. De drank werd al snel een hit en verspreidde zich wereldwijd.

In 1978 werd de Pina Colada uitgeroepen tot de nationale drank van Puerto Rico, wat de populariteit van de cocktail verder versterkte. Het drankje is sindsdien een symbool geworden van tropische vakanties en ontspannen momenten aan het strand.

Tegenwoordig is de Pina Colada niet alleen geliefd als alcoholische cocktail, maar ook in zijn alcoholvrije variant. Deze versie behoudt de kenmerkende smaken van kokos en ananas, waardoor iedereen kan genieten van een vleugje tropisch paradijs, ongeacht hun voorkeur voor alcohol. In de alcoholvrije versie wordt de witte rum achterwege gelaten. De alcoholvrije Pina Colada blijft een tijdloze klassieker, geliefd om zijn verfrissende en exotische smaak.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails