5 jaar webshop!

Alcoholvrije Aperol Spritz

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Alcoholvrije Aperol Spritz

 


De alcoholvrije Aperol Spritz is een heerlijke en verfrissende mocktail die de klassieke smaken van de Aperol Spritz nabootst zonder alcohol. Deze drank combineert een alcoholvrije Aperol-alternatief met bruisend water en een vleugje sinaasappel, wat zorgt voor een lichte en sprankelende ervaring. Ideaal voor zomerse dagen en sociale bijeenkomsten, biedt de alcoholvrije Aperol Spritz een smaakvolle optie voor degenen die geen alcohol willen drinken, maar toch willen genieten van een feestelijke en verfrissende cocktail.

 

◊ Wist je dat de alcoholvrije Aperol Spritz ook populair is door zijn lage caloriegehalte? ◊ 


Alcoholvrije Aperol Spritz recept

 

Voordat je begint met de bereiding heb je eerste de volgende ingrediënten nodig. 

60 ml alcoholvrije Aperol-alternatief (zoals Crodino)
90 ml bruisend water
90 ml bruisende witte druivensap of alcoholvrije mousserende wijn
IJsblokjes
Schijfje sinaasappel


Hieronder staat de bereiding volgens het alcoholvrije aperol spritz recept.

1. Vul een glas met ijsblokjes.

2. Schenk de alcoholvrije Aperol-alternatief in het glas.

3. Voeg het bruisend water en de bruisende witte druivensap toe.

4. Roer voorzichtig om te mengen.

5. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Aperol Spritz alcoholvrij

De alcoholvrije Aperol Spritz is een moderne variatie op de klassieke Aperol Spritz, een verfrissende cocktail die zijn oorsprong vindt in de regio Veneto in Italië. De originele Aperol Spritz, die populair werd na de introductie van Aperol in 1919, combineert Aperol met prosecco en een scheutje sodawater. Deze drank werd snel een favoriet vanwege zijn lichte, sprankelende karakter en de heldere sinaasappelsmaak.

Met de groeiende trend van mindful drinking en de vraag naar alcoholvrije opties, werd de alcoholvrije Aperol Spritz gecreëerd. Deze versie behoudt de essentie van de originele cocktail door het gebruik van een alcoholvrije Aperol-alternatief, bruisend water en een vleugje sinaasappel. Hierdoor kunnen mensen genieten van dezelfde verfrissende smaak en het feestelijke gevoel van een Aperol Spritz, maar zonder de alcohol.

De alcoholvrije Aperol Spritz is perfect voor warme zomerdagen en sociale bijeenkomsten, en biedt een verantwoorde en smaakvolle optie voor degenen die geen alcohol willen of kunnen drinken. Het is een uitstekende keuze voor brunches, feestjes en andere gelegenheden waar een lichte, verfrissende drank gewenst is. De sprankelende en fruitige smaken maken het een favoriet bij zowel traditionele cocktaildrinkers als degenen die op zoek zijn naar een alcoholvrij alternatief. De opkomst van de alcoholvrije Aperol Spritz weerspiegelt de bredere trend van alcoholvrije cocktails en het streven naar gezondere, maar toch smaakvolle drankopties.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails